Pozvánka na další díl z cyklu Nejen Jaderné Středy

Centrum výzkumu Řež, ÚJV Řež a Česká nukleární společnost si Vás dovolují pozvat na přednášky oceněné v Soutěži o nejlepší studentskou dizertační práci za rok 2022 v oblasti mírového využívání jaderné energie a ionizujícího záření, realizované v rámci odborného cyklu NEJEN JADERNÉ STŘEDY.

Připojte se k přednášce online přes QR kód v pozvánce nebo tímto odkazem NEJEN JADERNÉ STŘEDY.

 

 

Přednášející

Vojtěch Caha

Modely příčného proudění pro subkanálovou analýzu

Absolvoval obor jaderné inženýrství na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. V současnosti působí v UJP Praha na pozici pracovníka výzkumu a vývoje. Mezi jeho hlavní činnosti patří vývoj termohydraulických výpočetních kódů, subkanálové výpočty a modelování pomocí CFD.

Jan Hrbek

Metody výzkumu fyzikálních vlastností materiálů při vysokých teplotách

Jan Hrbek je absolventem oboru jaderná energetika na Západočeské univerzitě v Plzni. Od roku 2015 je zaměstnán v Centru výzkumu Řež, kde od roku 2020 vede vědecko-výzkumnou skupinu zabývající se studiem chování materiálů při vysokých teplotách a jeho využitím při popisu dějů vznikajících při jaderných haváriích. Od roku 2019 rovněž pracuje jako vědecko-výzkumný pracovník v Centru energetického výzkumu Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni.

Pokračujte ve čtení